ZIYAD Restauracja z 30 letnią tradycja, która przez ostatnie 2 lata funkcjonowała w zabytkowej Baszcie, powraca do murów zamkowych w nowej odsłonie. Nowa, autorska karta opiera się na produktach klasy premium: polska wołowina, jagnięcina, steki, owoce morza, świeże ryby i aromatyczne przyprawy z orientalną kurdyjską nutą.
Odkryj naszą kuchnię na nowo...
PONIEDZIAŁEK - NIEDZIELA
Śniadania 7:00-12:00
Menu a la carte 12.00 – 22.00
Eteryczna i intrygująca przestrzeń, gdzie możecie delektować się wspaniałymi smakami i pięknymi widokami. Ta unikalna kombinacja zmysłów, to oddech od zgiełku miasta i relaks w historycznych wnętrzach.
AWOKADO TOST, 2 JAJA POCHE, CHILLI, KOLENDRA, DUKKAH
45,-
AVOCADO TOAST, POACHED EGGS, CHILLI, CORIANDER, DUKKAH
TOST FRANCUSKI, BRIOCHE, KREM WANILIOWY, ŚWIEŻE OWOCE
40,-
FRENCH TOAST, BRIOCHE, VANILLA CREAM, FRESH FRUITS
JAJKA PO BENEDYKTYŃSKU, SZPINAK, BOCZEK, SOS HOLENDERSKI 43,-
EGGS BENEDICT, SPINACH, SMOKED BACON, HOLLANDAISE SAUCE
OMLET Z WĘDZONĄ MAKRELĄ, SER GRUYERE 40,-
SMOKED MACKEREL OMELETTE, GRUYERE CHEESE
JAJECZNICA Z 3 JAJEK 30,-
3 EGGS SCRAMBLED EGGS
DODATKI DO JAJECZNICY / ADD:
POLSKA TRUFLA 15,-
POLISH TRUFFLE
ŁOSOŚ GRAVLAX 12,-
SALMON GRAVLAX
MIX GRZYBÓW LEŚNYCH 15,-
WILD MUSHROOMS
CHRUPIĄCY BOCZEK 10,-
CRISPY BACON
Hummus 44 pln
/ turshi / pita
Hummus / turshi / pita
Tatar wołowy 62 pln
/ polskie wasabi / pikle / pieczywo na zakwasie / masło
Beef tartare / Polish wasabi / pickles / sourdough bread / butter
Tuńczyk 59 pln
/ avocado / bergamotka / kumkwat / ponzu
Tuna / avocado / bergamot / kumquat / ponzu
Sałata rzymska 31 pln
/ parmezan / czarny pieprz / do wyboru:
Romaine lettuce / parmesan / black pepper / choice of:
Krewetki / Shrimps +34 pln
Kurczak zagrodowy / Free-range chicken +25 pln
Rostbef / Sirloin steak +27 pln
Boczniak 46 pln
/ mus papryka / Worchester / trufla
Oyster mushroom / pepper cream / Worcestershire / truffle
Kawior antonius 420 pln
/ crème fraîche / pieczywo 30 (50g)
Krem z pieczonego czosnku 38 pln
/ jajo przepiórcze
Roasted garlic cream / quail egg
Bouillabaisse 42 pln
/ dzika ryba / sahimi z fenkuła
Bouillabaisse / wild fish / fennel sashimi
Consommé z kaczki 39 pln
/ ravioli z confitowaną kaczką i foie gras / warzywa
Duck consomme
/ ravioli with duck confit and foie gras / vegetables
Troć fiordowa 95 pln
/ soczewica / szafran / czarna kurka
Fjord trout / lentils / saffron / black trumpet
Halibut biały 109 pln
/ kalafior / sos z liści kafiru
White halibut / cauliflower / kaffir sauce
Kurczak kukurydziany 85 pln
/ warzywa sezonowe / foie gras
Corn-fed chicken / seasonal vegetables / foie gras
Comber z jelenia 115 pln
/ mus pasternak gruszka / sos balsamiczny
Venison comber / parsnip puree / balsamic sauce
Filet z kaczki 89 pln
/ marchew / sos jeżyna
Duck fillet / carrot / blackberry sauce
Kebab jagnięcy 105 pln
/ bakłażan / pomidor / sumak
Lamb kebab / tomato / eggplant / sumac
Stek z selera 69 pln
/ Worchester / kimchi / hummus / ponzu
Antrykot wołowy 109 pln
/ por / sos pieprzowy
Rib-eye steak / leek / green pepper sauce
Polędwica wołowa (od Zaczyka) 120 pln
/ pasternak / cebula czosnkowa / sos truflowy
Beef tenderloin (from Zaczyk) / parsnip / garlic onion / truffle sauce
Risotto 89 pln
/ kozi ser / burak
Risotto / goat cheese / beetroot
Ananas 39 pln
/ kokos/ filo / lody kokos
Pineapple / coconut / filo pastry / coconut ice cream
Tarta czekoladowa 39 pln
/ karmel / lody / maślanka rokitnik
Chocolate tart / caramel / sea buckthorn buttermilk
ice cream
Marakuja 37 pln
/ czekoladowe sable / sorbet mango
Passion fruit / chocolate sable / mango sorbet
Sernik baskijski 34 pln
Basque cheesecake
Kremowe ziemniaki 32 pln
/ trufla / gałka muszkatołowa
Mashed potatoes / truffle / nutmeg
Ziemniak pieczony 23 pln
/ czosnek / tymianek
Roasted potato / garlic / thyme
Frytki stekowe 21 pln
Steak fries
Perłowy kuskus po kurdyjsku 24 pln
Pearl couscous Kurdish style
Pak choy 25 pln
/ pomidor / czosnek
Pak choi / tomato / garlic
Mix zielonych sałat 23 pln
Mixed green salad
Kapusta biała 20 pln
/ gorczyca / kumkwat
White cabbage / mustard / kumquat
Pieczywo na zakwasie 19 pln
Sourdough bread
Krem z pieczonych pomidorów 32 pln
/ grzanka
Baked tomato cream / toast
Pierogi z truskawkami 35 pln
/ crème fraîche
Strawberry dumplings / crème fraîche
Pierś z kurczaka kukurydzianego 37 pln
/ frytki / sałaty
Corn-fed chicken breast / fries / salad
Maślane naleśniki amerykańskie 32 pln
/ sos czekoladowy / owoce
Buttermilk American pancakes / chocolate sauce / fruits
Restauracja ZIYAD po gruntownej modernizacji zyskała nową intrygująca przestrzeń o łącznej powierzchni ponad 500m2. Restauracja znajduje się na dwóch poziomach, a jej integralna częścią sa tarasy i arkady widokowe.
Jedno z najpiękniejszym miejsc w Zinar Castle to odrestaurowane wnętrza restauracji. Górny poziom restauracji posiada bezpośrednie wyjście na tarasy. W tej przestrzeni goście hotelowi mogą delektować się zarówno wyśmienitym śniadaniem, jak i wspaniałym widokiem. Jest to również miejsce, gdzie odbywać się będą przyjęcia, gale, bankiety i inne wydarzenia dla 200 osób.
Zarezerwuj termin: (+48) 798 667 711
Dolny poziom restauracji dysponuje kilkoma salami o różnym charakterze których goście mogą zdegustować potraw z menu a la carte. Ta przestrzeń pozwala na organizacje bardziej kameralnych przyjęcia okolicznościowych, bądź spotkań biznesowych. Całość dopełnia nowoczesny bar oraz tarasy i arkady widokowe.
Dowiedz się więcej: restauracja@uziyada.pl
Restauracja na poziomie -1 połączona z cocktail barem to kameralna, ale intrygująca przestrzeń.
Naturalne materiały, bezpośrednie wyjście na arkady zamkowe z panoramicznymi widokami.
Niezwykła przestrzeń Zinar Castle pozwala zarówno na celebrowanie wyjątkowych momentów, jak również na codzienny relaks w unikatowym, historycznym otoczeniu, blisko przyrody.
Zapraszamy na ul. Jodłową 13 w Krakowie!
Jodłowa 13
30-251 Kraków